BV voor vijf minuten

Op maandag 15/10/2018 kreeg ik een e-mail van mijn energieleverancier, Energy People. Ik krijg wel vaker e-mails van Energy People. Minstens 1x per maand, als het weer tijd is om de voorschotfactuur te betalen. Maar daar ging het deze keer niet over. Ik moest mijn “contract activeren”. Dit is de fameuze “Activeer je contract!” mail van Energy People.

Eventjes verder kijken in de mail en ik lees dat Energy People en Mega (een andere energieleverancier) de krachten bundelen. Bovendien zou Mega voor een “vlotte en kosteloze” overstap zorgen. Een fusie of overname dus?

Niets bleek minder waar. Energy People stopt er gewoon mee en Mega ligt op vinkenslag om alle Energy People klanten binnen te rijven. Maar dan niet aan de bestaande (vaak zeer gunstige) contractvoorwaarden van Energy People, wel aan de (minder gunstige) voorwaarden van Mega.

Iedereen mag echter overstappen naar een energieleverancier die hij zelf wenst. Maar dat bleek helemaal niet uit de e-mail van Energy People. Kortom, op zijn minst misleidende informatie dus.

Logisch gevolg: veel negatieve reacties van klanten van Energy People die o.a. de VREG, de Ombudsman Energie, Test-Aankoop, en verschillende media niet zijn ontgaan.

Mijn tweets over Energy People werden opgepikt door VTM-reporter Ken Van Beversluys die mij op woensdag 17/10 opbelde en vroeg of hij mij mocht komen interviewen voor het VTM Nieuws van die avond.

Dit is het resultaat:

Er verschenen ook nog artikels in Het Laatste Nieuws, in De Standaard en De Tijd.

Ik heb mij alleszins niet “laten vangen” 😉 en ben overgestapt naar een andere energieleverancier dan degene waaraan Energy People mij wou koppelen…

Op vrijdag 19/10 verstuurde Energy People een tweede mail met “extra toelichting”… De inhoud ervan was deze keer gelukkig vollediger én eerlijker.

Moraal van het verhaal: altijd goed uit je doppen kijken als men je een contract probeert aan te smeren. Een verwittigde energieconsument is er twee waard 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.